Η Λέσχη

Η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.) προέκυψε από μια ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων που βρέθηκαν μαζί στα σεμινάρια που διοργάνωσε ο Δήμος Κερκυραίων το 2006 σχετικά με τη τέχνη της φωτογραφίας. Συστήθηκε επίσημα σε σωματείο το 2007 και τα γραφεία της βρίσκονται επί της οδού Αθανασίου Πολίτη ΚΓ στην πόλη της Κέρκυρας.
Η Φωτογραφική Λέσχη Κερκύρας είναι ένα ανοικτό προς όλους σωματείο και πολύ εύκολα (χωρίς διατυπώσεις) όποιος επιθυμεί μπορεί να γίνει μέλος της. Συμπεριλαμβάνει άτομα όλων των ηλικιών, τα οποία έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας και της εικόνας γενικότερα..
Έχει παρουσία εδώ στο διαδίκτυο https://photoleke.wordpress.com όπου παρουσιάζεται η δραστηριότητα της Λέσχης και τα μέλη αλλά και όσοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να αρθρογραφούν και να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους για τη τέχνη της φωτογραφίας. Το καταστατικό, τα ονόματα των μελών της, του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι όλα αναρτημένα σ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα έτσι όποιος επιθυμεί να μπορεί να επικοινωνήσει εύκολα μαζί μας.
Μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις των μελών της: Το καλοκαίρι 2007 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου με θέμα «Επαγγέλματα». Τον Μάιο 2008 στην αίθουσα τέχνης “Art cafe” με θέμα «Πόλις» σε συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη με αφορμή την ένταξη της πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τον Αύγουστο 2008 την πρώτη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στην Κέρκυρα στο χώρο του Μποσκέτο με τίτλο «ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» και θέμα το ΠΑΙΔΙ σε διάφορες χώρες του κόσμου προς οικονομική ενίσχυση των οργανώσεων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Φλόγα». Τον Μάρτιο 2009 (4 έως 7 Μαρτίου) στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου ομαδική έκθεση φωτογραφίας ελευθέρου θέματος των μελών της με αφορμή την κοπή της πίτας της Λέσχης.

Πολλά μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας εκθέτουν συχνά σε ατομικές εκθέσεις τη δουλειά τους.

Η ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ. δίνει την δυνατότητα στα μέλη της να προβάλουν την προσωπική τους ματιά αλλά ταυτόχρονα παραδίδει σεμινάρια και διοργανώνει διαλέξεις και παρουσιάσεις του έργου μεγάλων φωτογράφων ανοικτές για το κοινό. Στόχος της είναι να έχει ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας σε συνεργασία με άτομα, άλλους συλλόγους και φορείς.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Γεώργιος Βλαχόπουλος

Αντιπρόεδρος:Χρήστος Κουλούρης,
Γραμματέας: , Βασίλης Πανδής
Ταμίας: , Σπύρος Γραμμένος
Έφορος: Βαγγέλης Κουλούρης,
Μέλη: Μάνθος Γιαννούλης, Δημήτρης Μαυρωνάς

email: photoleke@gmail.com

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: